Wie ben ik

Praktijk voor kinder-& jeugdtherapie Hellen Zapf

Wie ben ik

hellenzapfIk ben Hellen Zapf en ik ben moeder van drie kinderen. Een lange tijd heb ik gewerkt in de gezondheidszorg, in de eerste en de tweede lijn. Na de geboorte van mijn drie kinderen besloot ik een sabattical te nemen.

In 2009 ben ik begonnen met de opleiding NLP Neuro Linguïstisch Programmeren. Mede door deze opleiding kreeg ik inzicht dat problemen die zich op latere leeftijd tonen zich vaak al in de jeugd ontwikkelen. Hierdoor geïnspireerd heb ik vervolgens diploma’s tot kindercoach/counselor en Kinder- en jeugdtherapeut (post-HBO) behaald bij BGL & Partners, instituut voor ontwikkeling van mens en organisatie.

Vanaf 2011 ben ik met veel enthousiasme werkzaam in mijn eigen praktijk als Kinder -&jeugdcoach. Na het behalen van mijn diploma in maart 2014 werk ik nu als ( Integratieve) Kinder-&jeugdtherapeut. Tevens werk ik samen met het CVKT (centrum voor kindertherapie) www.cvkt.nl in Hoorn

Samen met Alice Kieboom geef ik mindfulness en compassie workshops en trainingen.

Daarnaast heb ik mij ingezet als vrijwilligster bij het Omgangshuis Noord-Holland. Het omgangshuis Noord Holland is specialist in bemiddeling en begeleiding van ouders en kinderen bij zeer complexe en verjuridiseerde partnerscheidingen. www.omgangshuis.org.

Werken met kinderen en jongeren vraagt een professionele houding. Professionaliteit vind ik belangrijk en ben daarom aangesloten bij de beroepsverenigingen VIT ( Vereniging van Integraal Therapeuten). Hierdoor word ik verplicht deel te nemen aan intervisie, supervisie en bijscholing. Door het volgen van trainingen op mijn vakgebied blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen. Daarnaast heb ik ruime praktijkervaring als moeder van drie puberzonen. Wat ik als heel bijzonder en mooi ervaar is om kinderen te zien ontwikkelen, te zien groeien en mee te maken hoe ze hun eigen pad ontdekken en bewandelen met vallen en opstaan. Ook mijn kinderen houden mij regelmatig een spiegel voor zodat ik als ouder meer bewust raak van mijn eigen gedrag. Deze bewustwording en levens ervaring neem ik mee in mijn werk als kinder&jeugdtherapeut.

Wat ik belangrijk vind is op een respectvolle, intensieve en effectieve wijze kinderen en jongeren te ondersteunen. Ze te helpen bij het leren zelf oplossingen te vinden zodat ze in hun kracht komen te staan. Kinderen verwerven autonomie en zelfvertrouwen door zelfstandig oplossingen te vinden voor hun eigen problemen. Vertrouwen, rust en ruimte zijn belangrijke elementen.

Het te willen werken met kinderen, jongeren en ouders komt voort uit een gevoel van betrokkenheid, affiniteit en vanuit de overtuiging dat een tijdelijke ondersteuning een duwtje in de rug heel veel ongemak in het latere leven kan voorkomen.