Wat houdt het in

Praktijk voor kinder-& jeugdtherapie Hellen Zapf

sterkeWat houdt het in

Blije emoties, je prettig en gelukkig voelen, dat willen we allemaal en iedere ouder wil niets liever dan dat het goed gaat met zijn of haar kind. Toch lukt dit niet altijd.

In mijn praktijk begeleid ik kinderen en jongeren die op een bepaald moment in hun leven een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Integratieve Kinder- & jeudtherapie is een laagdrempelige, effectieve, individuele en praktische vorm van therapie.
Het is een kortdurende intensieve vorm van therapie (5 tot 15 sessies) en speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar. Er wordt gebruik gemaakt van diverse therapievormen zoals creatieve therapie, ontspanningstherapie, speltherapie, cognitieve gedragstherapie en korte oplossingsgerichte therapie.

Tijdens de sessies ga ik samen met het kind op een speelse manier opzoek naar de oorzaak van de klacht.  Het kind staat centraal en heeft een actieve rol in zijn eigen ontwikkelingsproces.

De therapie richt zich  op de binnenwereld (emoties, gedachten, herinneringen) en op de buitenwereld van het kind. Het systeem rondom het kind , zoals gezin, familie, omgeving en school, speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling.

Het doel is uw kind te helpen controle te krijgen over datgene waar hij of zij last van heeft. Samen zoeken wij naar een eigen unieke manier, binnen de grenzen van zijn of haar eigen mogelijkheden, om vanuit eigen kracht het probleem dragelijk te maken of op te lossen.